Viime sunnuntaina oltiin Vaasan näyttelyssä. Lähdettiin Jennin kans joskus kymmenen jälkeen ajelemaan kohti Vaasaa, oltiin ihan hyvissä ajoin perillä, ei joutunu liian kauaa odottelemaan mutta ehti kuitenkin vähän aikaa kattella rauhassa ennen kehän alkua. Hessu sai Hyvän, eikä mitään kovin mieltä ylentävää arvostelua. :/ Arvostelu on englanniksi ja tosi suttusella käsialalla joten en edes yritä sitä tänne kääntää. :D Se tuli ainakin selväksi että harjotella pitää ja PALJON!

Nyt saatiin kasvattajalta "lupa" alkaa liikuttaa Hessua enemmän vapaana. Oon aika paljon lenkittäny sitä hihnassa kun se on ontunu oikeeta etujalkaa. Nyt jalka on paljon parempi. Tänään käytiin puolentoista tunnin lenkillä ihan uusissa maisemissa. En ois uskonu että täältä Kaustiselta enää löytyy mitään lenkkipolkuja missä ei olla vielä käyty mutta löytypä hyvinkin. :) Lenkin varrella oli paljon peltoa, osa pelloista oli "hieman" vellissä vielä tähän aikaan, mutta se ei menoa haitannu. Hessua jännitti kauheesti ku mentiin tosi läheltä yhtä joutsen pariskuntaa. Se jäi kauemmaks kattomaat ja kävelin ite eteenpäin, sitten kun joutsenet lähti lentoon niin Hessu lähti karvat pystyssä juoksemaan niitten perään. :D

Sain ehkä noin kuukausi sitten passin (=hoitohevonen) yhdeltä tutulta tallilta. Passini on kuus vuotias lämminveri ruuna Viia. Tosi kiltti ja mukava heppa. Ajaessa ei pelkää mitään ja on ainakin tähän asti mitä oon ajanu niin ollu ihan kohtalaisen rauhallinen. Passin saamisen jälkeen Hessukin on alkanu tutustua tallielämään. Reetu tutustu hevosiin jo ihan pienestä pitäen, mutta Hessu sai ensi kosketuksen vasta nyt. Ekalla kerralla kun oltiin tallilla niin en pitäny sitä ollenkaan irti, nyt se on aina irti jos tallin saksanpaimenkoira uros on häkissään. Tallilla on myös kaksi bordercollie narttua, joiden kanssa Hessu tulee hyvin toimeen. Välillä Hessu yrittää saada hevosiakin leikkimään! ;) Ja hevosten ruokia yrittää vähän väliä päästä maistelemaan. Tavallaan Hessu osaa tosi kivasti olla tallilla, antaa hevosten olla rauhassa yms. mutta jos ite harjaan hevosta tai hoidan sen jalkoja niin Hessu tulee siihen viereen hääräämään eikä varmasti tajuais väistää jos heppa meinais talloa päälle. Mutta eiköhän se siitä kun vaan ahkerasti talleillaan. Sillon en tosin pysty ottamaan Hessua mukaan kun Viialla on ajo koska sitä ei voi jättää siks aikaa yksin vapaana juoksemaan, eikä siellä kellään oo aikaa kytätä sen perään. :)

Maanantaina Viia juoksi Seinäjoella kilpaa. Menin joskus puolen päivän jälkeen tallille ja laitoin sen starttikamat kuntoon. Eli putsasin silat, päävehkeet, suojat, pesin kärryt ja pakkasin muut tarpeelliset tavarat mukaan. Sitten Viia ja kumppanit autoon ja matkalle kohti Seinäjokea lähdettiin kahden aikoihin.

Mua jännitti jonkun verran että miten muistan kaikki hommat raveissa, kun viime kerrasta kun oon ollu hevosta laittamassa, oli aikaa kulunu jo ainakin 1,5 vuotta. Mutta hyvin meni kaikki. Viia oli kuudennessa lähdössä ja olin auttelemassa koelähtö hevosen valjastuksessa ja kävelytyksessä kun aikaa kerran oli. Viia oli tauon jälkeen hienosti kolmas ajalla 17,2. :) Myös tallin muut hevoset pärjäs hyvin, tuli yks voitto, yks 2.sija ja koelähtöhevonen meni hienosti läpi. Kun kaikki hevoset oli pesty ja hoidettu ja tavarat ja hevoset pakattu autoon, lähdettiin ajamaan takaisin kohti Kaustista. Tallilla oltiin kymmenen jälkeen. Siellä vielä purettiin auto ja kylmättiin hevosten jalat ja käärittiin ne, vaihdettiin loimet yms. Kotiin pääsin lähtemään yhdentoista aikoihin.

Tänä iltana kävin Hessun kanssa hoitamassa Viian ja pesemässä sen startti kamppeet maanantain jäljiltä.

Eilen meillä oli hakuporukan kokous täällä Kaustisella. Suunniteltiin mm. treenien kulku, ryhmät, hakukokeiden järjestäminen, umpipiilojen rakennustalkoot, kimppatreenit Kannuslaisten ja Nivalalaisten kanssa, mätsäreitten järjestäminen ym.ym. Ensimmäiset hakutreenit meillä on sunnuntaina kello 12, jatkossa torstaisin ja me ollaan aluks ainakin 1.ryhmässä joilla alkaa kello 17. En malta millään oottaa ensimmäisiä treenejä! :)